Jan Vincents Johannessen for Magnor Glassverk

Idag har Jan Vincents debutert som glassdesigner for Magnor Glassverk med vaseserien Gemini. Foto: Mona Nordøy

GEMINI er tre vakre vaser/fat, designet av den kjente legen og forfatteren, Jan Vincents Johannessen. Jan Vincents Johannessen er selv født i Tvillingenes tegn, Gemini. Han har derfor designet vasene GEMINI med tanke på at de skal være en slags «tvilling» og kunne benyttes på flere funksjonelle måter.

GEMINI er munnblåst og håndlaget i funklende glass av stolte glassblåsere med lang erfaring i faget. Den spennende formen er tosidig, og kan vendes til vase eller fat. Hver eneste en er helt unik, det finnes ikke to som er eksakt like – og de bærer selvfølgelig også Jan Vincents Johannessens verdsatte signatur.

GEMINI vase

«Jeg er GEMINI, tvilling, og kan brukes til mer enn en ting.
Av og til står jeg på føttene, og av og til på hodet.
Derfor tegnet jeg en vase som også kan det.
Til langstilkede blomster, men også til de blomstene                                                                                                                                                                                                                                                                                                      som fremdeles vil glede deg lenge etter at resten er visnet.
Blomster er som mennesker.
Ikke alle blir gamle samtidig.»

– Jan Vincents Johannessen

 

GEMINI slank vase

Jeg er GEMINI, tvilling, og liker forandringer i livet.
Av og til står jeg på føttene, og av og til på hodet.
Det viktigste for meg er å holde ryggen min rak.                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Enten hodet vender opp eller ned.
Derfor tegnet jeg denne vasen for en enkelt, langstilket blomst.                                                                                                                                                                                                                                                                                   Den kan vende hodet opp eller ned. Så lenge den er rakrygget.

– Jan Vincents Johannessen

GEMINI fat

Jeg er GEMINI, tvilling, og kan brukes til mer enn en ting.
Av og til står jeg på føttene, og av og til på hodet.
Derfor tegnet jeg et fat som også kan det.
Når den store skålen er øverst kan den bære kaker, frukt eller avskårne blomster,                                                                                                                                                                                                                                            gjerne kombinert med flytelys.  Du kan legge nærmest hva som helst oppi den.
Snu fatet opp ned og legg blomsterhoder i den lille skålen,                                                                                                                                                                                                                                                                                               og strø blomsterbladene under den brede foten.
Bruk gjerne den lille skålen til konfekt, og strø konfektpapiret under foten.
Mulighetene er uendelige. Som ellers i livet.

– Jan Vincents Johannessen

www.magnor.no